Trends 2024

Algemene trends

1. Unieke locaties en thema

We gaan meer evenementen houden op unieke locaties. Denk bijvoorbeeld aan een schuur, loods of een oud schoolgebouw. 

Heb je een groot terras of een grote tuin die gemakkelijk bereikbaar is, dan is thuis feesten misschien iets voor jullie. Het is iets uniek, intiem en heel romantisch… Wij richten de locatie sfeervol in volgens wens en thema…  Je bent wel afhankelijk van een tent (stretchtent, Sailclothtent, kadertent, pagodetent…)

2. Het wordt steeds persoonlijker en kleiner

We gaan terug vieren met de mensen die het dichtst bij ons staan, met de focus op intimiteit enbetrokkenheid.

Onder het motto “More is more”, willen we onze gasten tijdens het feest trakteren op een intense beleving en unieke ervaring. We kiezen voor een prachtige locatie, catering, en indrukwekkende entertainment om er een onvergetelijk feest van te maken.

We kunnen eventueel besparen door budgetvriendelijke cateringformules te organiseren (diner met de zeer dichte familie/vrienden en foodtrucks voor de gasten op het avondfeest). We vervroegen ook het dansfeest.

Ook het ‘feestweekend’ stijgt in populariteit, met meerdere activiteiten verspreid over een heel weekend. Denk aan een pre party de avond voor het feest, en een gezellige brunch de ochtend erna. Een locatie met overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid of je kan ook zorgen voor een weide waar men kan kamperen.

3. Alcoholvrije drankjes worden steeds creatiever

Steeds meer mensen drinken geen of minder alcohol en kiezen voor alcoholvrije mocktails en gefermenteerde drankjes. Het klassieke fruitsap tijdens de receptie vervangen we door een heerlijke mocktail. BIZZevents heeft eigen, unieke alcoholvrije mocktails…

4. Walking dinners & food sharing

We kiezen voor moderne lossere formules zoals walking dinners of sharing dishes. Ook themabuffetten en kwalitatieve Street food staan bovenaan de lijst. BBQ en showcooking blijven nog steeds populair evenals een “late night snack” verzorgd door een foodtruck.

5. Duurzaam feesten: dé trend in 2024

Feesten/events worden steeds milieuvriendelijker… Uitnodigingen worden gemaakt uit gerecycled papier. De catering bestaat uit seizoensgebonden producten. De traditionele vlees- en visgerechten worden vaker vervangen door vegetarische of veganistische alternatieven. Minder afval, minder voedselverspilling, gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Trends voor bedrijfsevenementen

Hybride evenementen worden de nieuwe norm

Gewoon DOEN is trending. Het draait om een evenement dat alles heeft. Waarom verschillende evenementen organiseren voor elke afzonderlijke gelegenheid, zoals een lancering, een jubileum of een kennisbeurs, als we ze allemaal kunnen combineren tot één hybride evenement?

Concepten met een mix van sport, educatie, entertainment, eten, drinken en comfortabel design zijn populair. Het gaat niet alleen om goed eten en drinken, maar ook om de beleving, sfeer, indrukken en ervaring.

Geavanceerde Technologieën

In de snel evoluerende wereld van evenementen is Artificial Intelligence (AI) een ware game-changer. AI biedt een overvloed aan voordelen die organisatoren en deelnemers een naadloze en boeiende ervaring bezorgen. Laten we samen duiken in de fascinerende wereld van AI voor evenementen en de vele manieren ontdekken waarop het onze bijeenkomsten naar een hoger niveau tilt.

Heeft u verdere vragen
of wenst u een offerte?